Pizza cu blat de conopidă

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Îți trebuie:
1 conopidă potrivită
2 ouă
3 dovlecei
150 g ciuperci feliate
3 bulgări de mozzarella sau felii
6 linguri cu vârf de brânză uscată sau rasă: parmezan, cașcaval uscat, telemea bine scursă
2 linguri smântână
1 cățel de usturoi
pudră de ardei roșu
sare, piper
ierburi aromate uscate
Pregătești așa:
Pui apa la fiert cu sare. Când clocotește, adaugi buchețele de conopidă și le fierbi pentru 5 minute. Scurgi zeama și lași buchetele să se scurgă bine într-o sită. Strivești conopida cu furculița, adaugi un ou întreg și un gălbenuș, 3-4 linguri brânză rasă, sare, piper, pudră de ardei și usturoiul pisat. Amesteci ingredientele. Nu are nevoie de făină! Pui compoziția pe o foaie de copt și îi dai forma unui blat rotund, cu grosimea de 2-3 cm. Coci blatul la 150 de grade Celsius, timp de 20 de minute, până când marginile încep să devină maro.
Cât se coace blatul de conopidă, amesteci smântâna cu un praf de sare și cu ierburi aromate. Poți pune și o lingură cu brânză rasă, iar dacă vrei și un cățel de usturoi. Lași sosul la rece. Tai dovleceii pe lung și ții fiecare parte câteva minute pe grătarul încins. Nu trebuie să pui sare. Așezi pe grătar și ciupercile tăiate în două.
Când blatul este răcorit, îl lași în tava în care s-a copt, pe foaia de copt. Ungi blatul de conopidă cu sosul de smântână. Așezi feliile de dovlecel și ciupercile, apoi mozzarella și presari brânza rasă rămasă, sare și piper. Introduci pizza cu blat de conopidă la cuptor pentru 10-15 minute, atât cât să prindă culoare și să se topească brânza.

Pregătire: 45 minute; Coacere: 35 minute
Rețetă de Magda Ețcu, com. Valea Lupului, jud. Iași

Iată aici o altă variantă de pizza.

Add Comment