Pirog cu cașcaval și carne

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Îți trebuie pentru aluat:
200 g margarină
450 g făină
150 ml bere
sare
Îți trebuie pentru umplutura I:
400 g carne tocată
150 g ceapă
sare
piper
ulei
Îți trebuie pentru umplutura II:
100 g cașcaval
3 ouă
1 legătură ceapă verde
sare
Pregătești aluatul așa:
Amesteci toate ingredientele până la omogenizare. Împarți aluatul în trei bucăți, pe care le întinzi în foi rotunde.
Pentru prima umplutură, tai ceapa mărunt, o călești în ulei, adaugi carnea tocată, condimentezi cu sare și piper măcinat și înăbuși timp de 10 minute, amestecând continuu.
Pentru a doua umplutură, fierbi ouăle, apoi le tai cubulețe. Tai mărunt ceapa verde, razi cașcavalul, amesteci totul și adaugi puțină sare.
Ungi o tavă rotundă cu puțin ulei, așezi prima foaie, îi ridici puțin marginile, pui umplutura I, a doua foaie, umplutura II, apoi a treia foaie. Cu furculița, faci găuri peste acestea și introduci tava în cuptorul încins, la 180 grade Celsius.

Pregătire: 50-60 minute; Coacere: 45 minute
Rețetă de Dora Szabo, loc. Cehu Silvaniei, jud. Sălaj

Add Comment