Ana-Maria Pârvuleț, București
2 porții
Pregătire: 50 minute
Prăjire: 12 minute
Îți trebuie:
- 150 g șalău
- 1 ou
- 100 g făină
- 100 g unt
- fulgi de porumb
- 1 ceapă
- 1 ardei roșu
- 1 ardei verde
- 1 dovlecel
- 1 morcov
- 150 g ciuperci
- sare
- piper
Îți trebuie pentru sos:
- 50 g unt
- 50 g cașcaval ras
- 50 ml smântână
Pregătești așa:
Speli și tai șalăul în felii subțiri. Le dai prin ou, făină și fulgi de porumb zdrobiți. Le prăjești într-o tigaie cu ulei. Cureți și speli legumele, apoi le tai mărunt și le călești
în unt. Piramida de legume o faci cu ajutorul unui cilindru de plastic mai lat, pe care îl îmbraci în staniol. Pui legumele fierbinți și le lași 25-30 de minute deoparte.
Pe o farfurie așezi cilindrul, îl scoți cu grijă, ca să rămână legumele în formă cilindrică. legumele și de jur-împrejur pui bucățile de șalău și torni sosul.