Pernuțe cu brânză de burduf

Pernuțe cu brânză de burduf, foarte gustoase și sățioase, bune de dimineață cu o cană cu lapte, sau o gustare delicioasă pe care o putem lua la iarbă verde.
Conform Wikipedia, brânza de burduf, cunoscută și sub numele mai generic de brânză frământată, este una dintre specialitățile culinare românești preparate tradițional la stâna de munte. Este o brânză de oaie sărată, fermentată, destul de compactă dar păstoasă, învelită într-o pojghiță naturală animală. Burduful în care se pune brânza, este făcut din piele sau stomac de oaie, capră sau bivol. Pielea de oaie este preparată în principal prin smulgerea lânii și opărire. În loc de burduf se mai folosește scoarță de brad, tăiată și cusută în formă de recipiente cilindrice. Brânza astfel prezentată este cunoscută sub numele de brânză de coșuleț și are o puternică aromă de rășină.

Foto: Pernuțe cu brânză de burduf – Arhivă Burda România

 

Îți trebuie pentru aluat:
500 g făină
2 ouă
100 g unt
1 pahar iaurt
drojdie cât o nucă
sare
Pentru umplutură și decor:
300 g brânză dulce
200 g brânză de burduf
2-3 fire ceapă verde
2 ouă
semințe de chimen
Pregătești așa:
Cerni făina într-un castron și o amesteci împreună cu drojdia dizolvată în puțină apă călduță, apoi iaurtul și ouăle bătute cu ½ linguriță de sare. Frămânți aluatul, adăugând treptat 50 g unt moale. Presari aluatul cu puțină făină, îl acoperi cu un șervet și îl lași să crească până ½ oră.
Amesteci un ou cu cele două tipuri de brânză și ceapa verde tăiată mărunt.
Întinzi aluatul în strat de 7-8 cm și îl tai sub formă de dreptunghiuri. Le umpli cu brânză și le pliezi pe jumătate, apoi le presezi ușor marginile, ca să se lipească. Le așezi în tava unsă și le ungi cu ou bătut. Le presari cu semințe de chimen și le coci la foc mediu, până se rumenesc.

Sfat: Asezonează umplutura după preferință, dacă nu-ți place gustul de ceapă verde.

Pregătire 35 min.; Coacere 25 min.
Rețetă de Rodica Gabără, Suceava

Încearcă și rețeta de aici.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!