Perișoare din ficat cu smântână

Smaranda Duță, Oltenița, jud. Călărași

Îți trebuie:

  • 400 g ficat
  • 100 g slănină afumată
  • 150 g ceapă
  • 200 ml ulei
  • 3 ouă
  • 2 legături verdeață
  • 50 g făină
  • 50 g bulion
  • 300 g smântână
  • 25 g sare
  • 1 g piper.

Pregătești așa:
Ceapa o cureți, o speli, o tai mărunt și o călești într-un vas cu ulei fierbinte. Ficatul îl opărești, apoi îl dai prin mașina de tocat împreună cu slănina afumată și ceapa călită. Adaugi ouăle, verdeața spălată și tocată mărunt, sarea și piperul măcinat. Amesteci bine compoziția din care formezi perișoarele, le treci prin făină și le prăjești
într-o tigaie cu ulei fiebinte. În uleiul rămas, călești făina și stingi cu bulion, supă de oase sau apă fierbinte. Potrivești de sare și lași la fiert cam 15 minute. Strecori în vasul cu perioșoarele prăjite și le fierbi circa 20 minute. La masă se poate pune la fiecare porție câte o lingură de smântână.



Add Comment