Pere cu bacon și cașcaval

Vă prezentăm mai jos un aperitiv foarte gustos, Pere cu bacon și cașcaval, care poate fi preparat ușor și cu ingrediente puține.
Conform Wikipedia, „baconul este un tip de carne de porc, obținută în urma îngrășării porcilor după un sistem specific de hrană (mai ales cu nutreț bogat în proteine) și a unei prelucrări speciale (sărare, afumare, îndepărtarea capului, coloanei vertebrale, oaselor lungi și a extremităților membrelor). Acest tip de carne se evidențiază prin calități gustative și nutritive superioare.„
Aroma baconului obișnuit poate varia foarte mult în funcție de rasa porcului, hrana pentru animale, modul în care se taie și metodele de procesare și de tratare. Baconul este disponibil într-o varietate de arome, inclusiv mere, arțar și mesquite. Variantele cu conținut scăzut de grăsimi și cele cu conținut scăzut de sodiu sunt opțiuni pentru cei care au diete restricționate.

pere cu bacon

Foto: Pere cu bacon și cașcaval – Arhivă Burda România

 

Îți trebuie:
4 pere mari
200 g bacon (felii subțiri)
200 g cașcaval ras
200 ml vin alb dulce
10 ml ulei
piper alb
Pregătești așa:
Speli perele, le ștergi, le cureți de coajă de sus în jos, lăsând o bandă de coajă, apoi le pui la fiert în vin amestecat cu puțină apă, timp de 10 minute. După acest timp, scurgi perele și le lași la răcit. Din baconul feliat oprești 8 felii, iar restul îl toci și îl amesteci cu cașcavalul și piperul alb. Îndepărtezi, cu grijă, cotorul perelor prin partea de jos, cu o linguriță.
Umpli interiorul cu compoziția de cașcaval și bacon, apoi învelești fiecare pară cu 2 felii de bacon, având grijă să se acopere și cavitatea de la baza perelor (pe unde s-au umplut). Pui perele în picioare, într-o tavă unsă cu ulei și le lași 10-12 minute în cuptorul încins la 250 grade Celsius, până când baconul începe să se rumenească. Servești perele calde.

Pregătire: 35 minute; Coacere: 10-12 minute
Rețetă de Paulina Bînță, Slatina, jud. Olt

Nu ezita, încearcă și rețeta de aici.

Găsești această rețetă în revista Practic în bucătărie. Aceasta poate fi achiziționată de la punctele de vânzare a presei din toată țara, dar și în format electronic, prin intermediul Magzter.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!