Pelimeni vitaminizanți

Foto: Mihai Nicolae – Burda România


Îți trebuie pentru aluat:
50 g dovleac dat pe răzătoare
50 g morcov dat pe răzătoare
50 g sfeclă dată pe răzătoarea mică
1 ou
sare
250 g făină
Îți trebuie pentru umplutură:
1 ceapă mare
sare
condiment pentru pui
3 căței de usturoi
2 ouă
1 piept de pui fără os
Pregătești aluatul așa:
Bați oul, pui sare, apoi adaugi legumele și omogenizezi. După omogenizare, adaugi făina și frămânți un aluat care nu trebuie să se lipească de mâini. Dacă este nevoie, adaugi făina.
Pregătești umplutura așa:
Dai carnea, ceapa și usturoiul prin mașina de tocat, adaugi apoi oul, sare și condimente și amesteci. Întinzi foaie din aluat, nu foarte groasă, apoi decupezi cu un pahar cercuri, iar cu o linguriță pui umplutura pe o parte a cercului. Acoperi cu cealaltă și lipești marginile, apoi apropii cele două colțuri. Pui apa cu sare, piper și cu foi de dafin la fiert.
Pelimenii îi pui în apă când aceasta fierbe și o lași timp de 10 minute. Când sunt gata, îi scoți pe un platou și servești pelimenii cu smântână.

Pregătire: 40 minute; Fierbere: 10 minute
Rețetă de Alina Văcaru, Iași

Add Comment