Pateuri cu brânză telemea

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Îți trebuie:
800 g aluat foitaj
300 g brânză telemea
2 ouă (doar gălbenușurile)
1 lămâie
20 ml ulei
puțin chimen și cașcaval ras (pentru presărat deasupra)
sare
Pregătești așa:
Separi albușurile de gălbenușuri. Razi coaja de lămâie. Telemeaua o sfărâmi cât mai mărunt. Într-un vas, amesteci brânza cu un gălbenuș, coaja rasă de lămâie și chimenul.
Pe o planșetă, întinzi foile de aluat, iar deasupra pui umplutură pe fiecare foaie, rulezi pe lungime, apoi tai ruloul în bucăți cu latura de 3-4 cm.
Așezi pateurile pe o tavă stropită cu ulei și le ungi cu gălbenușul bătut, le presari cu cașcaval ras și cu chimen și le coci în cuptorul încins la 150 de grade Celsius la 30 de minute.

Pregătire: 45 minute; Coacere: 30 minute
Rețetă de Milița Șolea, com. Svinița, jud. Mehedinți

Add Comment