Foto: Mihai Nicolae
Pateu vegetarian de măsline
Rețetă de Iordana Vasile, Buzău
Preț: 9 lei-4 porții
Pregătire: 20 minute
Fierbere: 10 minute
Îți trebuie pentru un pateu vegetarian de măsline: 200 g măsline (o cană) desărate și tăiate felii, 1 cană orez fiert, 1/2 cană fasole boabe fierte, 1 cană apă, zeama de la 1/2 lămâie (1 lingură), 5-6 căței de usturoi, 1 ceapă (potrivită) tăiată mărunt, puțin busuioc, puțin ienibahar, sare
Pregătești pateul vegetarian de măsline așa: Călești ceapa, adaugi usturoiul și ienibaharul, mai lași puțin să se călească, adăugând și apa. Apoi pasezi bine în blender, adaugi restul ingredientelor și sărezi după gust. Cu pasta omogenă poți unge felii de pâine prăjită și poți orna cu feliuțe de ridichi, de castraveți și de ardei gras. Poate fi o gustare potrivită pentru vegetarieni și nu numai. Este un fel sățios, dar și gustos, ideal în zilele fierbinți ale verii. Condimentele îi conferă o aromă pe care o apreciază orice gurmand.