Paste de casă în 3 culori

foto: Mihai Nicolae

Paste de casă în 3 culori

Rețetă de Claudia Poppel, Hundeoara

Preț: 17 lei-8 porții

Pregătire: 90 minute

Răcire: 5-6 ore

Îți trebuie pentru aluatul de paste albe: ■ 6 ouă (preferabil de la găini de curte) ■ 600 g făină ■ un praf de sare

Îți trebuie pentru aluatul de paste roșii: ■ 5 ouă ■ 600 g făină ■ un praf de sare ■ 50 g pastă de sfeclă roșie

Îți trebuie pentru aluatul de paste verzi: ■ 5 ouă ■ 600 g făină ■ 50 g pastă de busuioc verde ■ sare, cimbru, pătrunjel verde și usturoi

Pregătești aluatul pentru paste albe și roșii așa: Frămânți bine ingredientele, după care lași aluatul la frigider pentru 30 de minute. La fel procedezi și în cazul pastelor roșii, doar că adaugi și pasta de sfeclă roșie.

Pregătești aluatul pentru pastele verzi așa: Pasta de busuioc verde o mixezi folosind blenderul, cu cimbru, pătrunjel și usturoi, apoi o amesteci cu făina și ouăle. Frămânți bine, după care lași aluatul pentru 30 de minute la frigider. Modelezi așa: Întinzi aluatul sub forma unei foi cu grosimea de 2 mm, îl pudrezi fin cu făină, după care îl tai fâșii de lățimea dorită. Fâșiile pot fi obținute mai simplu și la dimensiuni egale, dacă folosești o mașină specială de modelat paste. Uscarea și păstrarea pastelor: Fâșiile de aluat se usucă 3-4 ore, pe grătare din sârmă. Pastele mai pot fi lăsate la uscat pe coli de hârtie, 2-3 zile, în locuri bine aerisite și ferite de soare direct.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!