Paste de casă cu păpăraie

Paste de casă cu păpăraie poate fi consumat ca aperitiv, dar și ca fel principal, fie la masa de prânz, fie la cină. Are un gust deosebit, este un preparat românesc, poate mai puțin cunoscut, a cărei rețetă o prezentăm mai jos.
Ce este păpăraia? Pă să vedem. Păpăraie sau păpărada este o mâncare făcută din ouă bătute (ca pentru omletă) și prăjite. Pentru un gust mai bun se poate adăuga șuncă tăiată cubulețe, ardei gras tăiat cubulețe, jumări tăiate cubulețe, se condimentează cu piper, sare și cine dorește cu boia iute sau dulce.

paste

Foto: Paste cu păpăraie – Arhivă Burda România

 

Îți trebuie:
50 g șuncă
4 ouă
2 linguri ulei
300-500 g paste late, de preferință tăiței de casă
1 legătură pătrunjel verde
1 legătură ceapă verde
25 g unt
sare
piper
Preparare:
Tai șunca în cubulețe și o amesteci cu ouăle bătute, sare și piper după gust. Prăjești păpăraia în tigaia cu ulei, pe ambele părți. Iei tigaia de pe foc și lași omleta să se răcească, după care o tai în pătrățele.
Fierbi pastele aproximativ 10 minute, în apă ușor sărată. Le scurgi și le amesteci cu untul, sare și piper după gust, cu ceapa tăiată rondele și pătrunjelul fin tocat.

Sfat: Dacă dorești să faci în bucătăria ta tăiței, amesteci un ou mare cu puțină sare și circa 75 g făină. Vei obține un aluat tare, dar care poate fi modelat. Îl întinzi pe masa de lucru presărată cu făină și îl întinzi în strat subțire de 2 mm. Rulezi aluatul și tai rondele late de 7-8 mm. Desfaci tăițeii și îi lași să se usuce răsfirați pe hârtie, pentru aproximativ 1 oră. Pentru paste verzi, mixezi oul cu 4-5 fire de pătrunjel tăiate fin, până se mărunțește bine. Clorofila proaspătă va colora aluatul în verde.

Pregătire: 10 minute; Fierbere: 15 minute
Rețetă de Ana Olga László, Hădăreni, jud. Mureș

Intră aici și încearcă și această rețetă.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!