Parker house rolls

Mai jos vă prezentăm o rețetă, Parker house rolls, foarte interesantă, obținându-se niște rulouri deosebit de gustoase.
Ruloul Parker House este un rulou pentru cină, moale, pufos, cu o notă de dulceață și un blat presărat generos cu sare de mare. Sunt un plus perfect la orice masă specială. 
Denumite după hotelul istoric Parker House din Boston, unde se crede că au fost servite pentru prima dată aceste rulouri pentru cină, tradiționalul Roller Parker este cel mai bine recunoscut prin forma „pliată”, care ajută, de asemenea, să păstreze interiorul rulourilor moi și fragede.
Unele rețete au aluatul format în bile și apoi marcat deasupra dar, pentru a fi autentic, ruloul trebuie format într-un aluat pliat.

Parker house rolls

Foto: Parker house rolls – Arhivă Burda România

Îți trebuie:
450 g făină
1 linguriță cu sare
50 g zahăr pudră
130 g unt
120 ml lapte
20 g drojdie
3 ouă ușor bătute
Pregătești așa:
Cerni făina și sarea împreună, într-un vas mare. Într-o tigaie mică topești 50 g unt, apoi iei tigaia de pe foc și torni laptele. Lași la răcit până când amestecul este călduț. Amesteci drojdia în amestecul de lapte, până când se dizolvă. Torni în mijlocul făinii și încorporezi suficientă făină, încât să se formeze o pastă groasă. Acoperi vasul și lași la căldură timp de 30 de minute. Amesteci ouăle cu zahărul pudră, apoi îl adaugi peste făină treptat. Încorporezi ouăle și restul de făină, pentru a obține un aluat neted și moale. Îl lași la crescut circa o oră și jumătate sau până când își dublează volumul.
Răstorni aluatul pe o suprafață presărată cu făină, aplatizezi și îl împarți în părți egale. Le modelezi în forme de bile, topești restul de unt și treci bilele de aluat prin el, apoi le așezi într-o tavă unsă cu unt, ușor distanțate. Le acoperi cu o folie și le lași la crescut 30-40 de minute. După ce cresc, torni și restul de unt topit (rămâne din cel prin care treci bilele) peste ele și dai tava la cuptor (preîncălzit la 190°C) pentru 25-30 de minute. Sunt minunate la gust și foarte pufoase!

Rețetă de Ivette Huerta, loc. Lupeni, jud. Hunedoara

Încearcă și rețeta de aici.

Găsești această rețetă în revista Practic în bucătărie. Aceasta poate fi achiziționată de la punctele de vânzare a presei din toată țara, dar și în format electronic, prin intermediul Magzter.

Add Comment