foto: Mihai Nicolae
Papanași cu dovlecei
Rețetă de Cornelia Burlă, PIatra Neamț, jud. Neamț
Preț: 9 lei-3 porții
Pregătire: 60 minute
Fierbere: 5-6 minute
Îți trebuie:
■ 2 dovlecei ■ 2 ouă
■ 100 g unt ■ sare
■ făină ■ 2-3 linguri brânză
de vaci
Pregătești așa: Cureți de coajă dovleceii, apoi îi dai pe răzătoare, îi presari cu sare și îi lași în strecurătoare, să se scurgă zeama. Îi presezi bine și îi amesteci cu brânza de vaci, ouă, făina și amesteci. Înmoi o lingură în apă rece, ca să nu se lipească compoziția de ea și dai drumul compoziției într-o cratiță cu apă clocotită, cu puțină sare. Papanașii sunt gata în circa 5 minute. Când se ridică, sunt fierți. Scoți apoi papanașii pe un platou și torni peste ei unt topit.