Panzerotti al fromaggio

Panzerotti al fromaggio, cu umplutură din trei tipuri de brânzeturi, un preparat asemănător cu langoșul.
Mozzarella este o brânză delicioasă care, de câțiva ani buni, a apărut și în magazinele noastre, ne încântă papilele gustative în diferite preparate sau simplă cu o roșioară alături.
Se pare că acest tip de brânză, preparată din lapte de bivoliță, a ajuns în Roma din Egipt, încă de pe vremea Cleopatrei. Locul de baștină al acestei brânze este Italia, mai precis zona Campania. La 100 g de brânză mozzarella avem 300 kcal, 2,2 g carbohidrați, 1,0 g zaharuri, 1 g fibre alimentare, 22 g grăsime, 22 g proteine, 500 mg calciu, 350 mg fosfor, 80 mg potasiu, 630 mg sodiu.

panzerotti

Foto: Panzerotti al fromaggio – Arhivă Burda România

Îți trebuie pentru aluat:
500 g făină
15-20 g drojdie proaspătă
1 praf de sare
250 ml apă
ulei pentru prăjit
Îți trebuie pentru umplutură:
100 g ricotta
200 g mozzarella
100 g pecorino
Îți trebuie pentru sos:
3-4 roșii
3 linguri ulei de măsline
sare
2-3 frunze de busuioc
Pregătești așa:
Din ingredientele pentru aluat, frămămânți o cocă și o lași să se dospească la cald, pentru 1/2 oră.
Pentru sos, încălzești uleiul de măsline într-o tigaie și călești pulpa de roșii tăiată cuibulețe. Când scade, adaugi busuiocul mărunțit și un praf de sare, amesteci și iei vasul de pe foc.
Amesteci într-un bol cele 3 feluri de brânză rasă fin sau mărunțită cu furculița.
Întinzi aluatul în strat gros de 4-5 mm și tai discuri de 12-15 cm, pe care le ungi cu sos de roșii și le umpli cu amestec de brânzeturi. Pliezi discurile și le presezi marginile, ca să nu iasă umplutura.
Le prăjești în baie de ulei încins și le scoți pe hârtie absorbantă. Le servești cu sos de roșii aromat cu busuioc.

Pregătire 35 minute; Coacere 20 minute
Rețetă de Maria Iosip, Galați

Încearcă și rețeta de aici.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!