Foto: Practic in bucatarie, Mihai Nicolae
Rețetă de Gherghina Sîrbu, Brăila
6 porții
Pregătire: 15 minute
Coacere: 6 minute
Îți trebuie:
250 g cașcaval
150 g brânză de vacă
50 g măsline negre
50 g măsline verzi fără sâmburi
1/2 ardei galben
1/2 ardei roșu
Pregătești așa:
Dai cașcavalul pe răzătoarea mică. Ungi o tavă întinsă cu puțin ulei, apoi tapetezi cu hârtie de copt. Cu câte o lingură plină de caș-caval ras faci câteva grămăjoare, lăsând distanță între ele, deoarece se topesc și să nu se contopească. Dai la cuptor 5-6 minute, până se topesc și se rumenesc puțin. Fiecare “turtiță” fierbinte o iei din tavă cu ajutorul unui cuțit. Pe fundul unui pahar curat, cu grijă, dai forma de coșuleț cașcavalului. Lași să se răcească, apoi le umpli cu brânză de vacă, ardei roșu și galben tăiați cubulețe. Ornezi cu 2-3 măsline negre și verzi.
Poftă bună!