Pâinici Laugenbrot

Foto: Mihai Nicolae

Rețetă de Roxana Ciobanu, Fălticeni, jud. Suceava

PREț: 5 lei-4 porții

Pregătire: 60 minute

Coacere: 35 minute

Îți trebuie: 400 g făină, 20 g drojdie, 240 ml apă, 4 linguri ulei, 1 linguriță zahăr, 1 linguriță sare, 2 litri apă, 9 linguri bicarbonat de sodiu, 3 lingurițe sare, susan, mac

Pregătești așa: Pui cele 240 ml de apă pe foc până devine călduță. Într-un castron pui drojdia, puțin din apa călduță, zahărul și amesteci bine. Cerni făina și o pui într-un bol. Peste făină adaugi 1 linguriță de sare, amestecul de drojdie, apa treptat și începi să frămânți. Mai spre final, încorporezi uleiul și când aluatul a devenit nelipicios, îl acoperi cu un prosop curat și îl lași la crescut 40 de minute. Din aluatul obținut rupi bucățele și formezi niște bile (mie mi-au ieșit 13 bucăți). Într-o oală pui cei 2 l de apă, sarea și bicarbonatul. Când începe să fiarbă, dai drumul la câte 4-5 bile și le lași circa 30 de secunde, nu mai mult. Faci așa până le termini pe toate. Pe o tavă unsă cu margarină și tapetată cu hârtie de copt, pui pâinicile scoase din oală cu ajutorul unei palete. Le crestezi puțin cu un cuțit și presari mac și susan. Încălzești cuptorul la 200 de grade și introduci tava. Când devin aurii, cam după 30-35 de minute, le scoți din cuptor și le lași să se răcorească.

Add Comment