Pâinici cu spanac și brânză de capră

Foto: Mihai Nicolae

Rețetă de Simona Liliana Pătraș, Iași

PREȚ: 14 lei-6 porții

Pregătire: 60 minute

Coacere: 40 minute

Îți trebuie: 500 g făină albă 25 g drojdie proaspătă 300 ml lapte 1/2 linguriță zahăr 3 linguri ulei 1/2 linguriță sare 500 g spanac 250 g brânză de capră semințe de in 1 ou pentru uns

Pregătești așa: Prepari întâi maiaua: Într-un bol mic pui drojdia zdrobită, zahărul, 300 ml lapte călduț și o lingură de făină. Amesteci bine, pui un prosop deasupra peste bol și lași până când maiaua își dublează volumul. Într-un alt bol pui făina cernută, sarea și amesteci bine, apoi adaugi maiaua. Frămânți, adaugi uleiul și frămânți iar, până când aluatul nu se mai prinde de mâini. Acoperi bolul cu un prosop și lași la loc cald, ferit de curent timp de 40 de minute. Între timp, speli spanacul și îl opărești timp de 1 minut, lași să se răcească, apoi îl amesteci cu brânza de capră. După ce a crescut aluatul, îl împarți în părți egale. Pe masa de lucru întinzi o parte din aluat, pui deasupra crema de spanac și brânză, apoi rulezi ușor. Tai pe marginile ruloului bucăți egale de aluat și le desprinzi alternativ, una în dreapta, una în stânga. Pui pâinicile într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, le ungi cu ou și presari deasupra semințe de in. Dai la cuptorul încins la 180 de grade timp de 35-40 de minute. Poți servi pâinicile calde sau reci. Poftă bună!

Add Comment