Pâine umplută cu vinete

foto: Mihai Nicolae

Pâine umplută cu vinete

Rețetă de Nina Niculae, com. Bucșani, jud. Giurgiu

Preț: 17 lei-4 porții

Pregătire: 35 minute

Coacere: 30 minute

Îți trebuie: 1 franzelă, 2 vinete, 2 ouă, 150 g cașcaval ras, 250 ml lapte, ulei pentru prăjit, sare, piper, verdeață tocată

Pregătești așa: Speli și cureți vinetele după modelul zebra (o fâșie albă, una neagră), le tai felii rotunde, le sărezi și le lași puțin să se scurgă de zeamă, prin presare. Le prăjești la foc moderat și le lași la răcit. Tai franzela în două pe orizontală și scoți miezul. Cele două „capace” le stropești cu lapte, până se înmoaie. Bați cele două ouă, le amesteci cu cașcavalul, cu laptele rămas, cu vinetele, verdeața tocată și condimente. Între cele două capace pui umplutura. Introduci pâinea pusă într-o tavă, tapetată cu hârtie de copt, în cuptor, la foc potrivit. Este gata atunci când pâinea este ușor rumenită. Pentru a o tăia, trebuie ca atunci când e gata, să o lași puțin să se răcească. Este foarte gustoasă. Poate fi luată și la un picnic, în loc de clasicele sendvișuri sau gustări. În plus, este un preparat sățios. Este important să folosiți franzelă și nu o pâine din acea pufoasă. Franzela are coaja mai tare.

Add Comment