Pâine tip Wassa

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Îți trebuie:
300 ml apă caldă
2 căni făină integrală
2 căni tărâțe de grâu
3 linguri cereale (grâu, ovăz, secară)
1 lingură sare
3 linguri ulei de măsline
1 cub drojdie
50 g semințe de in
50 g susan (opțional)
2 lingurițe ierburi a la Provence
Pregătești așa:
Pregătești maiaua din drojdie, un praf de sare, 1 lingură de făină și 1 lingură de apă. Lași câteva minute la odihnit. Apoi amesteci făina cu cerealele, cu tărâțele de grâu, cu semințele și cu ierburile de Provence. Adaugi maiaua, uleiul de măsline, apoi restul de apă.
Frămânți și lași la odihnit 10-30 de minute. Poți forma mici chifle din aluat, iar dintr-o parte întinzi o foaie (cât de groasă vrei) și o tai pătrățele. Dai la cuptor pentru aproximativ 20 de minute.
Această pâine înlocuiește cu succes pâinea albă. Este sățioasă și o poți consuma și ca aperitiv, ca atare. E de preferat să consumi această pâine, mult mai sănătoasă.

Pregătire: 40 minute; Coacere: 20 minute
Rețetă de Sabina Baboi, București

Intră aici și citește articolul. Aici vei găsi o altă rețetă de pâine.

Add Comment