Pâine cu ouă fierte și cârnați

Foto: Mihai NIcolae – Burda România

 

Îți trebuie:
300 g făină
3 gălbenușuri
25 g drojdie
1 linguriță zahăr
1 lingură sare
300 ml lapte
2 ouă fierte
50 g unt
1 rudă de cârnați
100 g kaizer
1/2 ardei kapia roșu

Pregătești așa:
Pui drojdia într-o cană, adaugi zahărul, 2 linguri de făină, 3 linguri de lapte călduț, amesteci și lași să crească timp de 30 de minute. Amesteci laptele rămas cu untul topit și adaugi gălbenușurile bătute. Într-un bol, cerni făina împreună cu sarea. Adaugi treptat amestecul de gălbenuș și bați bine ca să nu se formeze cocoloașe. Ungi o formă de iena cu unt. Așezi pe fundul formei folie de aluminiu și ungi cu unt. Așezi ouă și cârnați felii, kaizerul și ardeiul roșu. Torni aluatul peste ouă, cârnați și kaizer și îl lași să crească timp de 10 minute la loc cald. Introduci vasul de yenna la cuptor, la foc potrivit, pentru 40 de minute. Răstorni pe un platou când e gata și servești.

 

6 porții 
Pregătire: 40 minute COACERE: 40 minute

Rețetă de Liana Toma, Timișoara, jud. Timiș

Add Comment