Pâine cu ardei

Foto: Practic in bucatarie, Mihai Nicolae

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

10 porții
Pregătire: 50 minute
Coacere: 45 minute
Îți trebuie:

1 ardei roșu
1 ardei verde
1 ardei galben
600 g făină
1 cubuleț mic de drojdie
250 ml apă
1 linguriță zahăr
4-5 linguri ulei
sare
Pregătești așa:
Pui într-un vas adânc de bucătărie făina, iar în mijloc pui drojdia, zahărul și puțină apă caldă.
Amesteci ușor, trebuie să fie o cocă moale. O lași la crescut într-un loc cald pentru 15 minute, apoi frămânți aluatul cu apă caldă, până se desprinde de pe mână. Adaugi uleiul și mai frămânți câteva minute, apoi lași 15 minute la crescut. Cureți ardeii de semințe, îi speli și îi tai cubulețe mici. Îi amesteci împreună cu aluatul. Formezi 3 rulouri, pe care le împletești și le pui în forma de cozonac, unsă în prealabil cu ulei.
Mai lași la crescut cam 20 de minute și dai la cuptor.

Add Comment