Pachețele cu legume

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Îți trebuie pentru clătite:
2 linguri smântână
1 ceașcă vin alb sec sau șampanie
1 legătură mărar
făină
2 ouă
Îți trebuie pentru umplutură:
100 g cârnăciori picanți
50 g cașcaval
1 morcov
1 ceapă
1 dovlecel
2 ardei grași
4 linguri ulei
Pregătești umplutura așa:
Cureți legumele, tai ceapa julien, dovlecelul cubulețe, la fel și morcovul, dar de dimensiuni mai mici, iar ardeii în felii subțiri. Încingi uleiul și călești iute morcovul. Adaugi apoi cârnăciorii. Când s-au călit bine, pui ceapa, călești încă 2 minute, cât să se aurească, adaugi restul legumelor și lași să mai scadă totul 5-10 minute, amestecând mereu.
Pregătești așa:
Prepari clătitele ca în rețeta de bază, adăugând ingredientele enumerate. Umpli clătitele cu amestecul de legume și le împăturești. Ungi o tavă cu puțin unt și presari pesmet. Așezi clătitele în tavă, pui deasupra câte o felie de cașcaval subțire și o rondea de ardei gras. Dai totul la cuptor, pentru 10-15 minute.

Pregătire: 40 minute; Coacere: 15 minute
Rețetă de Ana-Maria Mirița, sat Valea Nucului, com. Berca, jud. Buzău

Intră aici și vei găsi rețeta de pachețele dulci.

Add Comment