Ouă umplute cu cremă de urdă

Ouă umplute cu cremă de urdă, o bunătate! Mărarul verde folosit la această rețetă dă preparatului un gust și o aromă deosebite.

ouă umplute

Mărarul, o plantă perenă, originară din India și sudul Asiei se dezvoltă cel mai bine în soluri bogate și bine drenate, în soare, pe terenuri protejate de vânturile puternice. Este o plantă benefică, de la frunză la sămânță. Frunzele de mărar se pot lăuda cu conținutul în micronutrienți: vitamina A, vitamina C, folat, calciu și fier.

Semințele de mărar le folosim pentru pregătirea murăturilor, dar sunt popoare care le consumă proaspete: în aluaturi pentru pâine, dressinguri mai aromate, pentru condimentarea fripturilor și peștelui,condimentarea apei unde fierb cartofii, în supe sau supe-creme. etc.
Mărarul este bun în sosuri albe folosite la asezonarea chifteluțelor, peștelui, cărnii de pui; mâncăruri cu legume verzi; sosuri pe bază de iaurt; sosuri de roșii, tomate sau ardei, care acompaniază fripturi de vită, pui sau pelte; borș de legume sau ciorbă de fasole boabe.

Îți trebuie:
10 ouă
250 g urdă
5 linguri smântână de țară
1 legătură mică de mărar verde
sare
piper
1 linguriță busuioc uscat
gogoșari în oțet
pătrunjel verde
Pregătești așa:
Pui ouăle într-o cratiță cu apă și le dai la fiert. Din momentul în care apa începe să clocotească, le fierbi 6-7 minute, apoi le dai deoparte. Le pui sub jetul de apă rece, le crapi puțin și le lași la răcorit. Le decojești, le tai pe jumătate și scoți gălbenușurile. Într-un bol, amesteci urda fărâmițată, împreună cu smântâna.
Speli mărarul verde, îndepărtezi codițele, îl toci și îl încorporezi în brânză. Presari sare, piper și busuioc. La final pui 2-3 gălbenușuri fierte, date pe răzătoare și amesteci bine. Cu o linguriță pui umplutură în jumătățile de ouă.
Le așezi pe o tavă, așezi câte o bucățică de gogoșar pe fiecare, iar deasupra presari pătrunjel verde tocat.

Pregătire: 40 minute; Fierbere: 7 minute
Rețetă de Roxana Ciobanu, Fălticeni, jud. Suceava

 

Citeste si:

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!