Ouă umplute cu compoziție de drob

Foto: Mihai Nicolae

Rețetă de Mirela Staicovici, C-lung Muscel, jud. Argeș

Preț: 31 lei-10 porții

Pregătire: 50 minute

Fierbere: 90 minute

Îți trebuie: ■ măruntaie de miel ■ 1 ceapă uscată ■ 3 legături de ceapă verde ■ 2 legături mărar ■ sare, piper ■ 10 ouă ■ 150 g smântână ■ 2-3 castraveți acri ■ 2-3 căței de usturoi ■ ulei ■ frunze
de salată verde pentru ornat

Pregătești așa: Fierbi măruntaiele de miel împreună cu ceapa uscată, tăiată în 4. Iei spuma. Scurgi bine zeama și dai compoziția prin mașina de tocat de 2 ori. Separat, toci foarte mărunt ceapa verde și o călești în puțin ulei. O adaugi peste compoziția tocată, la care pui și mărarul tocat mărunt. Condimentezi. Fierbi 10 ouă tari, 10-12 minute, iar apoi le ții în apă rece 10 -15 minute, ca să se curețe bine. Cureți ouăle de coajă și le tai în 2, de-a latul (tai puțin din capetele rotunjite) astfel ca ele să poată sta în picioare ca niște păhărele. Umpli ouăle cu compoziția de miel. Separat, prepari maioneza din gălbenușuri și ulei, iar peste ea adaugi smântâna, castraveții acri tocați mărunt și scurși foarte bine și usturoiul pisat. Așezi pe un platou frunze de salată verde, o parte din sosul de maioneză, ouăle, deasupra torni sosul rămas și presari mărar tocat.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!