Ouă în aluat


Paula Cândea, București

Îți trebuie:

  • 6 ouă
  • 1 pachet de aluat congelat
  • 2 cutii sardine în ulei
  • 3 linguri ceapă verde tocată
  • 1 lingură ulei
  • sare
  • piper
  • mărar mărunțit.

Pregătești așa:
Tai bucăți de aluat de 15×15 cm. Călești ceapa verde tăiată mărunt și adaugi mărar mărunțit. Fierbi ouăle aproximativ 8 minute, le scoți, le treci printr-un jet de apă rece și le decojești.  Așezi pe jumătate din pătrățelul de aluat mai întâi câte o sardină curățată de oase, apoi ceapa călită împreună cu mărarul și la urmă ouăle decojite. Sărezi și piperezi. Rulezi ușor toată compoziția, începând cu partea acoperită. Așezi aceste rulouri cu deschizătura în jos, într-o tavă umezită cu apă. Încălzești cuptorul în prealabil, pui apoi tava în rândul din mijloc al cuptorului și o introduci în cuptor alături de un vas cu puțină apă (cam 1/2 cană de apă). Coci aproximativ 20 minute. Servești cu sos remoulade sau cu sos tartar.

Add Comment