Musaca de vinete cu șuncă

Foto: Mihai Nicolae

Musaca de vinete cu șuncă

Rețetă de Rozalia Șuba, Ocna Mureș, jud. Alba

Preț: 29 lei-6 porții

Pregătire: 50 minute

Coacere: 40 minute

Îți trebuie: 4 vinete potrivit de mari, pesmet, 12 felii de șuncă de Praga, 2-3 pachete de brânză topită feliată, 2 roșii mari, 4 ouă, 1 legătură de mărar, sare

Pregătești așa: Cureți vinetele de coajă, le tai în felii subțiri, pe lungime, le sărezi și le lași să stea așa timp de 15 minute. Speli sub jet de apă rece, le ștergi cu un prosop, le prăjești în puțin ulei încins și le pui într-o strecurătoare de plastic, să-și lase grăsimea. Prăjești feliile de vinete foarte puțin, până se auresc puțin. Așezi feliile de vinete într-o tavă tapetată cu folie de aluminiu, peste care ai presărat pesmet. Pui un strat de felii de vinete, iar deasupra acestora pui 6 felii de șuncă de Praga, tăiate în 4, unele lângă altele. Peste feliile de șuncă așezi felii de brânză topită (1 pachet și jumătate), acoperi apoi cu feliile de vinete rămase, peste care pui 6 felii de șuncă de Praga și un pachet și jumătate de felii de brânză topită. Deasupra aranjezi 2 roșii tăiate în felii, presari mărar tocat mărunt și pui ouăle bătute ca pentru omletă. Peste musaca așezi o folie de aluminiu și dai la cuptor la foc potrivit, pentru 40 de minute. Când e gata, lași să se răcească puțin în cuptor. Servești musacaua caldă, dar e foarte bună și rece. Când scoți musacaua din cuptor, mai adaugi puțin mărar verde pentru aspect. Vinetele sunt legume foarte sățioase, indiferent în ce combinație alegem să le folosim. Dacă ai roșii gustoase, gustul va fi ușor dulceag, ceea ce va înlocui îndrăgitul ketchup, pe care, dealtfel, cine preferă îl poate adăuga peste musaca. Astfel, obții un fel de pizza rustică!

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!