Musaca de cartofi, cu brânzeturi și mărar

Foto: Mihai Nicolae

Musaca de cartofi, cu brânzeturi și mărar

Rețetă de Mihaela Dumitru, sat Nedela, com. Ariceștii-Rahtivani, jud. Prahova

Preț: 20 lei-6 porții

Pregătire: 30 minute

Coacere: 40 minute

Îți trebuie: 500 g cartofi, 250 g brânză de vaci sărată, 200 g cașcaval, 4 ouă, 2 legături mărar verde, 50 g unt, 2 linguri ulei, sare, piper

Pregătești așa: Cureți cartofii, îi speli și îi tai cubulețe, apoi îi pui la fiert în apă cu sare. Când sunt fierți, dar fără să se sfărâme, îi așezi într-o tavă de cuptor unsă cu unt și adaugi uleiul. Dai brânzeturile prin răzătoarea mare, apoi le amesteci cu ouăle bătute spumă separat și legăturile de mărar verde tocat mărunt. Condimentezi cu sare și piper și adaugi peste cartofi, amestecând totul cu o spatulă, astfel amestecul reușește să pătrundă până la fundul tăvii. Dai tava la cuptorul încins și lași până capătă o crustă aurie. Servești cartofii cu smântână din belșug.

Sfat! Rețeta presupunea 10 ouă, dar noi am folosit în bucătăria Practic(ă) doar 4 ouă. Am considerat că sunt prea multe, dar puteți încerca și varianta inițială. Musacaua se poate consuma atât caldă, cât și rece. Pentru decor și gust accentuat, puteți adăuga o lingură de smântână sau de iaurt.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!