Muffins aperitiv

Muffins aperitiv, un preparat delicios, arătos, de mare efect. Pot fi consumate ca aperitiv, la cină sau ca o mică gustare. Nu sunt greu de preparat așa că încercați!
„Muffins“  îşi au originea în Marea Britanie, primele relatări despre această reţetă datând din perioada victoriană. Astăzi, pentru englezi, brioşa reprezintă un cult, fiind una din mâncărurile lor tradiţionale. Domniţele bogate au fost surprinse de pofta cu care slujitoarele lor savurau aceste mici prăjituri şi le-au inclus în saloanele elegante, unde se servea faimosul ceai de la ora 5. Acestea pot fi preparate ca desert, dar și ca aperitiv, ambele fiind deosebit de gustoase. Cu diverse umpluturi sau decorate după imaginaţie, sunt ideale pentru ocaziile deosebite sau momentele în care vrei sa îi răsfeţi pe cei dragi.

muffins

Foto: Muffins aperitiv – Arhivă Burda România

Îți trebuie:
50 g smântână
180 ml lapte
7 ouă
30 g unt
150 g făină
sare, piper
1 linguriță praf de copt
100 g jambon sau bacon
1-2 linguri parmezan ras
2-3 crenguțe pătrunjel verde
Pregătești așa:
1 Cerni într-un bol făina, sarea, piperul și praful de copt. Încorporezi laptele, smântâna, untul topit și un ou bătut. Obții un aluat ca o smântână mai groasă.
2 Tai jambonul cubulețe și le rumenești ușor, în tigaia încinsă. Scoți jambonul pe un șervet. Toci pătrunjelul mărunt.
3 Ungi cu puțin ulei o tavă pentru brioșe. Torni în fiecare formă 1-2 linguri de aluat. Presari bucăți de jambon, apoi torni în fiecare conținutul câte unui ou. Pui restul de aluat, apoi presari parmezan ras și pătrunjel tocat. Coci brioșele 15-20 de minute, în cuptorul încins, la 180ºC. Le poți servi atât calde, cât și reci, alături de o salată, simple sau cu o cană de iaurt. Indiferent de variantă gustul deosebit și rafinamentul lor o să te încânte.

Rețetă de Roxana Ciobanu, Fălticeni, jud. Suceava

Încearcă și rețetele de aici.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!