Mozzarella cu broccoli în aluat

Foto: Mihai Nicolae

Rețetă de Elena Ioniță, București

PREȚ: 25 lei-4 porții

Pregătire: 50 minute

Coacere: 30 minute

Îți trebuie pentru aluat: 400 g făină, 50 g drojdie, 200 ml apă călduță, 50 ml ulei de măsline, 10 g zahăr

Îți trebuie pentru umplutură: 400 g broccoli, 250 g morcovi, 200 g mozzarella, 250 g urdă, 1 ou, 2 căței de usturoi, 10 g nucșoară sare, piper, 1 legătură pătrunjel

Pregătești așa: Pui făina într-un vas și faci o adâncitură în care sfărâmi drojdia, apoi presari zahărul și torni și o ceașcă cu apă caldă. Amesteci puțin și acoperi vasul, apoi lași la dospit aproximativ 1/2 oră. Adaugi apa, puțină sare și uleiul și le frămânți bine până când aluatul se ia de pe mână. Acoperi și lași la crescut. Între timp, pregătești umplutura; toci morcovii, desfaci în buchețele broccoli și apoi le tai tot cubulețe. Pui la fiert în apa deja clocotită 10 minute, apoi clătești cu apă rece. Tai mozzarella cubulețe, o amesteci cu urda, cu usturoiul pisat și cu oul, apoi condimentezi cu sare, piper și nucșoară. Ungi tava, împarți aluatul în 4 părți, întinzi o foaie, o umpli pe jumătate și pui cealaltă peste. La fel procedezi cu fiecare foaie. Le așezi în tavă, le ungi cu ulei de măsline și le lași în cuptorul deja încălzit 30 minute.

Add Comment