Minitarte cu pește și broccoli

La rețeta următoare, Minitarte cu pește și broccoli, vom avea nevoie de maioneză.
Maioneza poate fi preparată dintr-un ou fiert, sau dintr-un gălbenuș crud și unul fiert. Atât ouăle, cât și uleiul, sucul de lamâie și muștarul, care se folosesc cel mai des la prepararea maionezei, trebuie să fie la temperatura camerei. Putem face maioneză de post înlocuind gălbenușul cu lapte de soia, sau o jumătate de pungă pufuleți (se pun într-o sită și se trec sub jet de apă rece, apoi se lasă la scurs), ori din cartof și țelină (se fierbe un cartof mare și o țelină potrivită, se lasă la răcit, se mixează și se adaugă treptat uleiul și zeama de lămâie).
Un bol de maioneză în care pui o lingură bună de verdețuri mărunt tăiate (mărar, pătrunjel, tarhon), dă un gust deosebit unei salate de lăptucă, din roșii, sau roșii cu castraveți. Amestecând maioneza cu 1-2 căței de usturoi bine pisați, se obține un sos excelent pentru pește fiert, rasol din carne de vin, cartofi nature (sos ailloli).

Foto: Minitarte cu pește și broccoli – Arhivă Burda România

Îți trebuie:
200 g file de pește afumat
150‑200 g broccoli
1 pachet minitarte aperitiv din comerț
3‑4 linguri maioneză light
1 lingură muștar
piper alb măcinat
sare
Pregătești așa:
Tai peștele în felii și controlezi să nu mai aibă oase, apoi îl mărunțești. Desfaci broccoli în buchețele pe care le opărești pentru 3‑4 minute, în apă ușor sărată. După ce le scurgi și s‑au răcit, le tai cubulețe de 1 cm. Ai grijă să păstrezi 2‑3 buchete pe care le tai în felii, pe lungime și le folosești pentru a decora tartinele.
Amesteci într‑un bol maioneza cu muștarul și cubulețele de pește și de broccoli. Cu amestecul obținut, umpli minitartele aperitiv și le decorezi cu buchețele de broccoli. Sunt excelente la un bufet rece sau la o masă cu prietenii, alături de un pahar cu vin alb.

Rețetă de Andrei Coman, Sibiu

Încearcă și rețeta specială de aici!

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!