Minitarte cu ton și andive

Minitarte cu ton și andive, un aperitiv delicios și ușor de preparat. Minitarte sănătoase și apreciate de întreaga familie.
Legat de andive, se spune că în 1850, la ferma unui belgian de lângă Bruxelles, care și-a pus câteva rădăcini de cicoare în pivniță, pentru a prepara din ele mai târziu un substitut de cafea. A uitat de ele și când le-a căutat la sfârșitul iernii a observat că acele rădăcini au dat naștere unor căpățâni scurte, cu foi albe și vârful galben. Astfel, fermierii belgieni bucuroși de această descoperire a unei noi legume în perioada rece au extins cultura lor în toată țara. Au un conținut ridicat în hidrați, săruri minerale și vitamine (A, C și complexul B). Conțin foarte puțin sodiu și doar o calorie pe frunză.
Sunt excelente și în supe de legume sau carne, ca garnituri sau gratinate în cuptor. Pentru a le îndepărta gustul amar trebuiesc ținute în apă sărată, amestecată cu oțet (1-2 linguri la 1 litru de apă) 15-20 min.

minitarte

Foto: Minitarte cu ton și andive – Arhivă City Publishing SRL

Îți trebuie:
3 andive
100 g smântână
1 pachet aluat pentru foitaj
250 g file de ton sau macrou
50 g unt
2 ouă
1 lingură zeamă de lămâie
sare, piper
Pregătești așa:
Îndepărtezi cotorul andivelor și frunzele exterioare. Le stropești cu zeama de lămâie și le călești 5 minute, în unt topit. Bați ouăle cu smântâna, sare și piper, apoi adaugi peste andive.
În tăvi pentru minitarte întinzi un strat de aluat, apoi fileul de pește tăiat bucăți, iar peste pește, amestecul de andive cu ou și smântână. Acoperi tartele cu altă foaie decupată din aluat, ungi pe deasupra cu ou bătut și coci tartele 10 minute la foc iute, apoi alte 10 la foc mediu.

Rețetă de Victoria Ene, Caracal,  jud. Olt

Încearcă cu încredere și Meledic (sau mini tarte cu ochiuri).

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!