Minitarte cu brânză Roquefort

Pentru o masă festivă vă prezentăm mai jos rețeta de Minitarte cu brânză Roquefort. Invitații îți vor cere să le mai gătești o porție, atât de bune sunt. Sunt niște gustări rafinate, cu iz franțuzesc, care pot fi preparate destul de repede și de ușor.
Brânza Roquefort este o brânză cu mucegai. Nu toată lumea suportă gustul acestei brânze, dar este un deliciu, cu arome tari.
Istoric vorbind, se spune că un cioban tânăr a lăsat o bucată de brânză de oaie într-o peșteră pe timpul iernii. În primăvară ciobanul a găsit-o plină de mucegai, dar tot a mâncat-o, constatând că are un gust foarte bun. Această brânză se face exclusiv din brânză de oaie, în special din rasa Lacaune, prin metode speciale și pusă la maturat în pivnițe specifice, numite „fleurines„.

 

minitarte

Foto: Minitarte cu brânză Roquefort – Arhivă Burda România

Îți trebuie:
1 pachet aluat pentru foitaj
200 g brânză Roquefort
100 g iaurt
2-3 ouă
50 g nuci mărunțite
300 g ciuperci tăiate felii
5 linguri de griș
1 vârf de cuțit praf de copt
3 căței de usturoi
2 ardei capia
1 ceapă mică
nucșoară
sare
piper alb măcinat proaspăt
Pregătești așa:
Dezgheți aluatul lent, în frigider. Decupezi cercuri pe care le pui în formele pentru brioșe, înțepi aluatul așezat pe bază și coci aluatul 10 minute.
Tai mărunt ceapa, usturoiul și ardeii și le călești în unt topit. După 2 minute, adaugi ciupercile și lași legumele să scadă
Scoți tartele din cuptor, presari 3 linguri griș, repartizezi legumele călite, nucile și pui deasupra ouăle bătute cu iaurtul, puțină sare, restul de griș, praful de copt și nucșoară. Coci tartele 20 de minute, la foc mediu, apoi le scoți din cuptor și pui deasupra felii de brânză Roquefort. Le mai coci puțin, până se topește brânza.

Pregătire: 25 minute; Coacere: 30 minute
Rețetă de Ioana Preda, București

Încearcă și rețeta de minitarte din varză.

 

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!