Minichecuri cu verdeață

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Îți trebuie:
5 ouă

2 linguri smântână
1 lingură ulei
5 linguri făină
1 plic praf de copt
200 g cașcaval

500 g ciuperci champignon
3 fire ceapă verde
1 legătură mărar
1 legătură pătrunjel verde

2 linguri unt pentru forme
piper măcinat
sare

Pregătești așa:
1. Cureți și speli ceapa și ciupercile. Tai ceapa rondele fine, ciupercile în felioare, iar mărarul și pătrunjelul mărunt. Înăbuși ceapa într-o tigaie în care ai încins 1 lingură de ulei, iar după un minut adaugi ciupercile și le lași pe foc până se înmoaie și scad.
2. Bați albușurile spumă tare, cu un praf de sare. Adaugi treptat gălbenușurile, apoi cașcavalul ras fin, făina cernută împreună cu praful de copt, verdeața tocată, ingredientele călite și răcite, smântâna, sare și piper după gust. După fiecare ingredient, amesteci ușor, de jos în sus.
3. Ungi cu unt formele pentru brioșe sau minichecuri și repartizezi compoziția astfel încât să umple 2/3 din volumul formelor. Le coci la foc mediu, în cuptorul preîncălzit, pentru 20-25 de minute. După ce se răcesc, le poți ambala și lua cu tine la iarbă verde sau la serviciu, pentru pauza de masă.

 

12 porții; pregătire: 35 min; coacere: 25 min
Rețetă de Silvia Barbonța, Oradea, jud. Bihor

Add Comment