Mic dejun voinicesc – un deliciu

Ce nu facem noi, mamele, pentru copilașii noștri iubiți!? Un Mic dejun voinicesc – un deliciu, o variantă de preparat foarte ușor și rapid de preparat. După cum spune și cititoarea noastră, reșeta este mai bună dacă se folosește mozzarella.
Mozzarella este o brânză delicioasă care, de câțiva ani buni, a apărut și în magazinele noastre, ne încântă papilele gustative în diferite preparate sau simplă, cu o roșioară alături. Rețeta de mozzarella a devenit cunoscută în a doua jumătate a secolului al XVIII-lea, răspândindu-se cu ușurință în provinciile central-vestice ale Italiei. La origine, mozzarella a fost preparată doar din laptele de bivoliță, însă pentru că este nevoie de o cantitate destul de mare de lapte, a fost adoptată și varianta din lapte de vacă.

Foto: Mic dejun voinicesc – Arhivă Burda România

Îți trebuie:
1 salată verde
1 lămâie
2 roșii de dimensiune medie
30 ml ulei de măsline extra virgin
6 felii de pâine toast integral sau graham
6 rondele de brânză de capră sau mozzarella
opțional, câteva felii de măsline și fâșii de ardei, pentru decor
sare
piper alb măcinat
Pregătești așa:
Speli salata frunză cu frunză și o tai în fâșii subțiri. Într-un bol, amesteci salata cu sare, puțin piper, zeamă de lămâie și uleiul de de măsline.
Tai în sferturi feliile de pâine și așezi pe ele brânză. Le așezi în tavă, pe hârtie de copt și le coci timp de 8-10 minute. Cel mai bine e să pregătești gustarea cu mozzarella, ca să se topească și să fie cât mai apetisante.
Decorezi feliile cu rondele de măsline și fâșii de ardei. Cu imaginație, poți să faci chipuri vesele, cu ochi din rondele de măsline și guriță din fâșii de ardei.
Peste salată, pui rondele de roșii și sendvișurile calde. Imediat ce ai terminat de aranjat, chemi voinicul la masă, ca să poată servi preparatul călduț.
Poftă bună și o zi voinicească!

Pregătire: 10 min.; Coacere: 10 min.
Rețetă de Ioana Petrov, Babadag, jud. Tulcea

Încearcă rețeta de aici!

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!