Menemen – mic dejun turcesc

foto: MIhai Nicolae

Menemen – mic dejun turcesc

Rețetă de Maria Iosip, Galați

Preț: 12 lei-4 porții

Pregătire: 20 minute

Coacere: 25 minute

Îți trebuie: 4 ouă, 4 roșii medii, 1 ceapă, 1/2 ardei gras roșu, ulei de măsline, sare și piper, 1 linguriță zahăr

Îți trebuie pentru sos: 1 pahar iaurt (lapte bătut), 1 cățel de usturoi, 2 fire de pătrunjel, ulei de măsline, lămâie, sumac (facultativ)

Pregătești așa: Într-o tigaie cu pereți groși, călești în ulei încins ceapa și ardeiul gras, tăiate julien. Adaugi apoi zahărul și roșiile date pe răzătoare sau tocate. Când lichidul a scăzut, faci „cuiburi” în care spargi câte un ou. Acoperi cu un capac și lași să se coacă ouăle. Servești preparatul așa simplu sau cu un sos pregătit din iaurt, amestecat cu usturoi pisat, pătrunjel tocat fin, ulei de măsline, zeama de lămâie și un vârf de cuțit de sumac (facultativ).

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!