Foto: Mihai Nicolae
Meledic (sau mini tarte cu ochiuri)
Rețetă de Nicoleta Stăncilă, Slatina, jud. Olt
Preț: 25 lei-4 porții
Pregătire: 50 minute
Coacere: 30 minute
Îți trebuie: 200 g mălai, 200 g caș afumat, 500 ml lapte, 100 g smântână, 100 g nucă, 50 g stafide, 50 g miere, 30 g unt, 8 ouă
Pregătești așa: Pui laptele la fiert, iar când dă în clocot, adaugi mierea, smântâna și cașul ras pe răzătoarea mică, amestecând continuu, să nu se lipească. După 1 minut, adaugi nuca, stafidele și mălaiul, amestecând mereu și formând o mămăligă, nu foarte tare. După ce s-a răcit puțin, freci mămăliga cu gălbenușurile și cu albușurile de la 2 ouă bătute spumă. Ungi 6 forme de minitarte cu unt, pui mămăliga, faci o adâncitură în mijlocul fiecărei forme și spargi câte un ou. Apoi introduci în cuptor circa
30 de minute, până se coace mămăliga și se încheagă oul. Servești preparatul cald.