Meledic (sau mini tarte cu ochiuri)

Foto: Mihai Nicolae

Meledic (sau mini tarte cu ochiuri)

Rețetă de Nicoleta Stăncilă, Slatina, jud. Olt

Preț: 25 lei-4 porții

Pregătire: 50 minute

Coacere: 30 minute

Îți trebuie: 200 g mălai, 200 g caș afumat, 500 ml lapte, 100 g smântână, 100 g nucă, 50 g stafide, 50 g miere, 30 g unt, 8 ouă

Pregătești așa: Pui laptele la fiert, iar când dă în clocot, adaugi mierea, smântâna și cașul ras pe răzătoarea mică, amestecând continuu, să nu se lipească. După 1 minut, adaugi nuca, stafidele și mălaiul, amestecând mereu și formând o mămăligă, nu foarte tare. După ce s-a răcit puțin, freci mămăliga cu gălbenușurile și cu albușurile de la 2 ouă bătute spumă. Ungi 6 forme de minitarte cu unt, pui mămăliga, faci o adâncitură în mijlocul fiecărei forme și spargi câte un ou. Apoi introduci în cuptor circa
30 de minute, până se coace mămăliga și se încheagă oul. Servești preparatul cald.



Add Comment