Rețetă de Nagy Tűnde, loc. Lupeni, jud. Hunedoara
8 porții
Pregătire: 20 minute
Coacere: 25-30 minute
Îți trebuie:
- 1 kg cartofi
- 250 g șuncă
- 250 g ciuperci
- 2 morcovi
- 200 g cașcaval
- 200 g smântână
- 2 ouă
- 250 g porumb boabe
- ulei
- piper
- sare
Pregătești așa:
Speli cartofii și îi pui la fiert cu coajă. Dai morcovii pe răzătoarea mare și îi călești împreună cu șunca tăiată pătrățele și ciupercile spălate și tăiate. Condimentezi cu sare și piper după gust. După ce au fiert cartofii, îi cureți de coajă și îi lași la răcit. Ungi un vas de yena cu ulei și pui un strat de cartofi dați pe răzătoarea mare, un strat din compoziția de mai sus, iar cartofi, până termini ingredientele. Deasupra pui ouăle bătute bine, în care ai ras cașcaval și ai adăugat smântână. Dai la cuptor.