Mămăligă cu brânză topită și vinete

Foto: Mihai NIcolae

Mămăligă cu brânză topită și vinete

Rețetă de Domnica Cîrdei, loc. Vicovu de Sus, jud. Suceava

Preț: 15 lei-4 porții

Pregătire: 40 minute

Coacere: 20 minute

Îți trebuie: 2 vinete, tăiate felii groase, 4 linguri ulei de măsline, 500 g mămăligă tăiată felii, 120 g sos pesto verde, 1 legătură busuioc verde, 3 roșii tăiate, 250 g brânză Taleggio sau un înlocuitor (merge și cu brânză topită), tăiată cuburi

Pregătești așa: Stropești feliile de vinete cu ulei și le ții pe un grill încins, circa 15 minute, având grijă să le întorci după primele 7-8 minute. Așezi feliile de mămăligă într-o formă de 2 litri și pui vinetele deasupra. Ungi cu sosul pesto și presari frunzele de busuioc. Așezi apoi un strat de roșii și presari brânză. Dai la cuptor 20 de minute, până se topește brânza. Presari busuiocul rămas și servești preparatul cu felii de pâine crocantă și cu salată de păpădie.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!