Lipie de cartofi

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Îți trebuie:
200 g cartofi
2 morcovi mari
1 ceapă potrivit de mare
1 legătură pătrunjel
5 linguri ulei
4 ouă
piper măcinat
sare
Pregătești așa:
Cureți cartofii și morcovii de coajă, îi speli, îi zvinți și îi tai felii foarte subțiri. Cureți ceapa de coajă, o speli și o tai peștișori. Toci pătrunjelul mărunt.
Într-o tigaie cu ulei încins, pui cartofii, morcovii și ceapa, lăsându-le să se călească la foc potrivit. Condimentezi cu sare și piper, reduci focul la minimum și călești totul aproximativ 10 minute, amestecând des.
Separat, bați ouăle cu 1/2 din legătura de pătrunjel și torni compoziția în tigaie, lăsând pe foc, până când ouăle se încheagă ușor. Treci repede lipia pe o farfurie, o întorci, apoi o treci iar în tigaie, ca să se prăjească și pe partea cealaltă, timp de 5 minute.
Feliezi lipia de cartofi ca pe un tort, iar deasupra presari pătrunjelul rămas, tocat.

Pregătire: 20 minute; Coacere: 20-25 minute
Rețetă de Rozalia Ciobanu, Ocna Mureș, jud. Alba

Aici vei găsi rețeta unui preparat indian deosebit.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!