Laxpudding

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Îți trebuie:
400 g somon crud (2 felii)
800 g cartofi, 3 ouă
200 ml smântână grasă 30-32% grăsime
50 ml lapte, 50 ml ulei
1 ceapă
1 legătură mare de mărar tocat mărunt
sare de mare
piper alb proaspăt măcinat
Pregătești așa:
Feliile de somon le pui pe hârtie absorbantă și le presari cu puțină sare de mare și cu piper alb, proaspăt măcinat. Speli bine cartofii și îi pui la fiert în coajă, într-o oală cu apă rece. Îi lași să fiarbă în câteva clocote, pentru că nu trebuie să fie fierți total, ci numai pe jumătate. Îi scurgi de apă și îi lași la răcorit, după care îi cureți de coajă. Îi tai în rondele de 1 cm grosime, pe care le prăjeși în ulei încins. Lași doar să se rumenească, nu trebuie să se pătrundă complet. Scoți rondelele prăjite și le lași la răcit. Cureți ceapa și o tai rondele. O pui la călit în ulei încins, până se înmoaie și devine aurie. Într-un bol, bați ouăle cu smântâna și laptele. Apoi încerci să asamblezi laxpuddingul.
Iei 2 boluri pe care le învelești în folie de aluminiu, interior-exterior, unse bine cu unt pe interior. Iese mult mai frumos așa. Tapetezi întreg bolul cu rondele de cartofi. Adaugi jumătate din cantitatea de ceapă, apoi felia de somon, presari mărar tocat mărunt și pui deasupra capac din cartofi. Procedezi la fel și cu cel de-al doilea bol. Torni sosul și dai la cuptor pentru 45-50 de minute, la foc moderat.
Transferi conținutul fiecărui bol pe câte o farfurie întinsă. Te ajuți de farfuria întinsă, drept capac peste bol și, cu o mișcare sigură, răstorni bolul. Desfaci folia exterioară, ridici bolul și scoți folia ce a fost pusă pe interior. Va rezulta un delicios și frumușel iglu de budincă de somon.

Pregătire: 60 minute; Coacere: 50 minute
Rețetă de Alina Ciobanu, Iași

Dacă dorești o altă rețetă cu somon, intră aici.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!