Lasagna cu broccoli și ricotta

Pentru copiii care nu se împacă prea bine cu gustul de carne, Lasagna cu broccoli și ricotta, rețeta propusă de noi, sigur o să fie savurată cu plăcere de ei.
Ricotta este un sortiment de brânză produsă în Italia din resturile rămase din producția altor tipuri de brânză (mascarpone sau provolone) sau din zerul laptelui după separarea cașului, în special din zer din lapte de oaie. Cuvântul „ricotta” înseamnă în italiană „refiert”, fapt ce arată că zerul a fost tratat termic.„ „Ricotta se aseamănă cu urda produsă în România, cu deosebirea că aceasta se fabrică din zerul rămas de la fabricarea cașului. De aici provin mici diferențe de consistență și chiar de gust între ricotta și urdă.„- conform Wikipedia
Este săracă în grăsimi și bogată în proteine, astfel că este un aliment potrivit pentru dimineață. Ricotta poate fi folosită în combinații dulci sau sărate, după bunul plac.

Foto: Lasagna cu broccoli și ricotta – Arhivă Burda România

Îți trebuie:
12 foi de lasagna
750 g broccoli
300 g ricotta
3 căței de usturoi
100 g parmezan
500 g ciuperci
sare, piper, nucșoară
2 linguri ulei
2 linguri unt
2 linguri făină
250 ml lapte
Pregătești așa:
Tai broccoli în buchete micuțe și ciupercile mărunt. Le călești în tigaie împreună cu ciupercile, în ulei și 1 lingură de unt. Adaugi usturoiul tăiat felii subțiri și lași să scadă.
Faci un sos alb din untul rămas, făină și lapte. Îl sărezi și condimentezi cu piper și nucșoară, apoi adaugi ricotta sfărâmată și omogenizezi.
Într-o tăviță înaltă, de 15×20 cm, pui un strat fin de sos alb, apoi foi de lasagna, amestec cu broccoli, din nou sos alb și repeți straturile. Acoperi ultimele foi de lasagna cu sos alb și presari parmezanul ras. Coci lasagna 30-35 de minute, în cuptorul preîncălzit la 180ºC. O porționezi după ce s-a mai răcit în tavă.

Pregătire 25 min.; Coacere 35 min.
Rețetă de Sonia Miclescu, București

Încearcă și rețeta de aici.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!