Langoș cu porumb și carne tocată

 

Foto: Mihai Nicolae – Romania Burda

Îți trebuie:
2 chifle uscate
1 ceapă
300 g carne tocată
3 linguri ulei
1 ou
sare, piper Cayenne
1 legătură pătrunjel
100 g boabe porumb (conservă)
Pregătești așa:
Înmoi chiflele într-un vas mic cu apă caldă. Cureți ceapa și o toci mărunt. Speli pătrunjelul, rupi frunzele și le toci mărunt. Chiflele sfărâmate, carnea tocată, ceapa, pătrunjelul tocat și porumbul le amesteci. Adaugi oul ușor bătut și condimentezi după gust. Frămânți până obții o masă omogenă. Cu mâna umedă formezi din compoziție 12 biluțe, pe care le presezi până capătă o formă plată. Apoi le prăjești în ulei fierbinte pe ambele părți, câte 5 minute. Servești langoșii cu piure de cartofi.

Pregătire: 35 minute; Coacere: 20 minute
Rețetă de Nicoleta Stăncilă, Slatina, jud. Olt

 

Dacă dorești o altă rețetă de langoș, intră aici

Add Comment