Pentru că am dat startul campaniei 18 ani Practici, lansăm diferite provocări, teme, dar și propuneri!
Pentru săptămâna aceasta, în apropierea sărbătorii Paștelui, propunem ca această rețetă să fie REȚETA SĂPTĂMÂNII #18aniPractici #18anifamiliaPractic #18ani
Foto: Mihai Nicolae
Rețetă de Alina Văcaru, Iași
Preț: 15 lei-5 porții
Pregătire: 50 minute
Fierbere: 5-7 minute
Îți trebuie:
■ 5 ouă
■ 3 căței de usturoi
■ maioneză
■ 100 g brânză topită sau brânză de vaci bine scursă
■ mărar verde
■ frunze de praz
■ suc de morcov
■ suc de sfeclă
Pregătești așa:
Fierbi ouăle tari, apoi le treci sub jet de apă rece, le lași să se răcească, apoi le cureți de coajă. Tai fiecare ou în 4 părți, dar nu de tot și scoți gălbenușul. Amesteci gălbenușul cu brânza și usturoiul pisat. Omogenizezi. Potrivești gustul de sare.
Introduci albușurile pentru câteva minute în suc de sfeclă și respectiv suc de morcov.
Umpli apoi ouăle cu compoziția pregătită.
Așezi pe un platou ouăle umplute.
Tulpina lalelelor o vei face din cozi de ceapă verde, iar frunzele din frunze de praz.