Jeleu de pere și ardei

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Îți trebuie:
700 g pere
300 g ardei gras galben
150 g ceapă verde
250 ml oțet din vin alb
25 g ghimbir
1 plic zahăr gelifiant
1 kg zahăr
sare
sos Tabasco
Pregătești așa:
Cureți perele de coajă și de semințe și le tai bucățele. Ardeii și ceapa curățate le tai mărunt. Amesteci fructele cu legumele, ghimbirul și oțetul, apoi fierbi totul la foc mic.
Amesteci conținutul plicului de gelifiant cu două linguri de zahăr, îl pui în oală, adaugi și zahărul rămas și fierbi în continuare 10 minute.
Când jeleul s-a închegat, presari un praf de sare, adaugi un strop de sos Tabasco și le lași așa 5 minute.

Pregătire: 20 minute; Fierbere: 90 minute
Rețetă de Oana Plăcintă, Iași

Aici vei găsi un articol interesant despre sosul pesto și rețeta de preparare.

Add Comment