Hummus cu vinete coapte

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Îți trebuie:
200 g boabe de năut fierte (din conservă)
1 vânătă mare
2 linguri tahân (pastă de susan)
3 linguri ulei de măsline
2 linguri zeamă de lămâie
3 căței de usturoi
1 ceapă mică
sare
piper negru măcinat

Pregătești așa:
Dacă folosești conservă de năut, scurgi boabele în strecurătoare și le treci prin jet de apă rece, după care le lași din nou să se scurgă. Dacă întrebuințezi boabe de năut uscate, le înmoi de seara, iar a doua zi le fierbi pentru aproximativ 3 ore, până se înmoaie. Coci vânăta pe flacără, o cureți cât e caldă și o lași pe un tocător înclinat, să se scurgă zeama amară. După ce s-a scurs bine, o toci cu ajutorul unui instrument nemetalic, întrucât contactul cu metalul înnegrește leguma. Cureți usturoiul și îl zdrobești. Mixes în blender babel de năut, uleiul, zeama de lămâie și pasta de susan, până obții o cremă omogenă. Încorporezi ceapa decojită, tăiată cât mai fin, vinetele tocate, sare și piper după gust și omogenizezi. Servești hummusul alături de pâine prăjită.

4 porții; pregătire: 40 min; fierbere: 3 ore

Rețetă de Alina Florentina Barbu, Măldăeni, jud. Teleorman

Pentru o altă rețetă de pastă tartinabilă cu vinete, intră aici. 

 

Add Comment