Burger vegetarian de linte și quinoa

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Îți trebuie:
150 g linte roșie
3 linguri pline cu fulgi de Quinoa Solaris
1 lingură ulei de măsline
1 morcov
2 căței de usturoi
3 fire de ceapă verde
3 fire de usturoi verde
1 legătură de mărar
1 legătură de pătrunjel
1 ou
3 linguri pesmet
sare
piper
1/4 linguriță de bicarbonat de sodiu (stins cu puțină zeamă de lămâie)
3 bobițe ienibahar
un praf de boia dulce
un praf de cimbru
un praf de usturoi pudră
un praf de chimen
un praf de oregano
un praf de turmeric
Îți trebuie pentru servit:
felii de pâine integrală cu secară și semințe
2 roșii
1 castravete verde sau murat
salată verde
muștar
Pregătești așa:
Toci toate verdețurile mărunt. Speli lintea și o fierbi 20 de minute, apoi o scurgi bine de apă și o lași la răcit. Condimentele le macini împreună în râșniță și din ele pui în compoziție numai 1/4 de linguriță sau 1/2, dacă îți place mai condimentat. Amesteci bine verdețurile, usturoiul tocat mărunt, morcovul dat pe răzătoarea fină, cu lintea și condimentele, pui sare și piper după gust. Adaugi și oul, pesmetul, Quinoa Solaris, apoi uleiul și bicarbonatul stins cu 3 picături de zeamă de lămâie.
Din acest amestec, formezi burgerii și îi tăvălești cu grijă prin pesmet. Îi pui pe grătarul încins, uns cu puțin ulei. Îi coci pe ambele părți, până se rumenesc frumos. Servești hamburgerii pe felii de pâine integrală, cu muștar, castraveți proaspeți și roșii, salată sau în orice combinație dorești.

Pregătire: 35 minute; Coacere: 20 minute
Rețetă de Oana Plăcintă, Suceava

Intră aici și vei găsi o rețetă specială.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!