Foto: Mihai Nicolae
Rețetă de Ioana Petrov, Babadag, jud. Tulcea
Preț: 24 lei-4 porții
Pregătire: 40 minute
Îți trebuie:
■ 100 g cașcaval ■ 300 g iaurt ■ 100 g varză proaspătă
■ 300 g șuncă presată ■ 2 portocale
■ 1 ceapă mică roșie ■ frunze tinere
de spanac sau salată verde
■ nucșoară ■ sare ■ piper
Pregătești așa: Speli frunzele de spanac și le aranjezi pe un platou. Tai varza cât mai fin și o freci foarte ușor cu puțină sare. Apoi o pui pe un platou. Pui apoi rondele de ceapă roșie și felii de portocală. Feliile de șuncă, tăiate subțiri, le rulezi și le așezi pe un platou. Bați iaurtul cu sare, piper și puțină nucșoară și torni amestecul peste ingredientele din platou. Razi cașcaval deasupra și servești preparatul imediat. Este o combinație delicioasă și o gustare de nota 10!