Gogoșele cubaneze

Foto: Mihai Nicolae – Burda România


Îți trebuie:
½ kg morcovi
4 cepe mari
2 legături de pătrunjel verde
1 legătură tarhon
300 g caşcaval
½ kg făină
½ linguriţă de bicarbonat de sodiu
zeamă de lămâie
apă
sare și piper
boia de ardei roşu
cimbru
Pregătești așa:
Dai morcovul pe răzătoarea mică sau prin maşina de tocat, cepele le toci fin ca şi pătrunjelul şi tarhonul, caşcavalul îl razi, iar făina o amesteci cu bicarbonatul stins în zeama de lămâie.
Prepari un aluat din făină şi apă, de consistenţa unei smântâni groase. În aluat pui legumele, verdeţurile, caşcavalul, sarea, piperul şi boiaua de ardei, cimbrul şi amesteci totul foarte bine. Compoziţia trebuie să aibă consistenţă, încât să nu cadă de pe lingură.
Pui într-o tigaie ulei pe foc şi când e încins, iei cu lingura din compoziţie şi pui în tigaie gogoşelele să se prăjească. Laşi câteva minute până de auresc şi se întăresc, apoi le întorci şi le prăjeşti şi pe partea cealaltă. Serveşti gogoșelele calde.

Pregătire: 40 minute; Coacere: 50 minute
Rețetă de Mirela Staicovici, Câmpulung Muscel, jud. Argeș

Add Comment