Gogoșele cu spanac

Foto: Mihai Nicolae

Rețetă de Aurelia Bărbulescu, Ploiești, jud. Prahova

Preț: 37 lei-10-12 porții

Pregătire: 60 minute

Coacere: 40 minute

Îți trebuie:
■ 1,200 kg spanac proaspăt
■ 150 g cașcaval
■ 300 ml lapte dulce
■ 3/4 lingură făină
■ 180 g unt ■ 3 ouă
■ 220 g mușchi afumat
■ 3 căței de usturoi ■ ulei
■ nucșoară ■ sare

Pregătești așa: Cureți spanacul și îl fierbi 6 minute în apă cu sare. Strecori și toci spanacul. Din făină, unt și lapte faci un sos alb pe care îl amesteci cu spanacul, nucșoara, sare, usturoiul tocat, 3 ouă fierte tari și tăiate mărunt și cașcavalul ras. Când s-a răcit, formezi gogoșele și le dai prin ou și făină, apoi le prăjești în ulei încins. Așezi gogoșelele pe un platou cu felii de mușchi afumat, încălzite în unt.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!