Gogoșele cu spanac

Foto: Mihai Nicolae

Rețetă de Aurelia Bărbulescu, Ploiești, jud. Prahova

Preț: 37 lei-10-12 porții

Pregătire: 60 minute

Coacere: 40 minute

Îți trebuie:
■ 1,200 kg spanac proaspăt
■ 150 g cașcaval
■ 300 ml lapte dulce
■ 3/4 lingură făină
■ 180 g unt ■ 3 ouă
■ 220 g mușchi afumat
■ 3 căței de usturoi ■ ulei
■ nucșoară ■ sare

Pregătești așa: Cureți spanacul și îl fierbi 6 minute în apă cu sare. Strecori și toci spanacul. Din făină, unt și lapte faci un sos alb pe care îl amesteci cu spanacul, nucșoara, sare, usturoiul tocat, 3 ouă fierte tari și tăiate mărunt și cașcavalul ras. Când s-a răcit, formezi gogoșele și le dai prin ou și făină, apoi le prăjești în ulei încins. Așezi gogoșelele pe un platou cu felii de mușchi afumat, încălzite în unt.

Add Comment