Gogoșele coapte, umplute cu ceapă verde

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Îți trebuie:
1 kg cartofi
250 g făină
2 ouă
100 ml lapte
100 ml ulei
10 g drojdie proaspătă
1 linguriță zahăr
piper măcinat
sare
1 vârf de cuțit bicarbonat
3 legături ceapă verde
Pregătești așa:
Decojești cartofii, îi speli și îi pui la fiert pentru 20 de minute, în apă ușor sărată. Între timp, pregătești o maia din drojdie, puțină făină, zahărul și 50 ml lapte călduț și o lași să crească la cald, 20 minute. Scurgi cartofii, îi zdrobești și îi lași să se răcească. Cureți ceapa, o tai în rondele fine și o încorporezi în umătate din pasta rece de cartofi, împreună cu 50 ml ulei, sare și piper măcinat. Amesteci făina cu maiaua, un ou bătut, puțină sare, bicarbonatul stins cu restul de lapte călduț și restul de pastă de cartofi. Frămânți puțin aluatul și îl întinzi pe masa de lucru presărată cu făină, sub forma unui dreptunghi gros de 7-8 mm. Tai 12 pătrate pe care vei repartiza umplutura de cartofi. Acoperi umplutura cu aluatul și formezi gogoșele pe care le așezi în tava unsă cu unt. Le ungi cu ou bătut și introduci tava în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru 25 de minute, până când se rumenesc frumos. Le servești ca gustare.

12 bucăți; pregătire: 45 min; coacere: 30 min

Rețetă de Anișoara Goleanu, Piatra Neamț, jud. Neamț

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!